Čím nejlépe krmit

24.01.2009 01:29

Čím krmit vodní želvy

Vodní želvy jsou všežravci,přijímají tedy jak živočišnou tak rostlinou stravu.Zpravidla, ale upřednostňují masitou stravu.Hned na začátek je potřeba zdůraznit ,a to uvádějí všechny zdroje ,potřebu co možná nejpestřejší stravy , ať se jedná o složku rostlinnou nebo živočišnou.
Dále je potřeba dopřát želvám dostatek vitamínů a vápníků.
V neposlední řadě  je to dostatek tepla a hlavně pokud možno sluneční záření(které je jak už jsem psal důležité.protože nabíraj vitamíny apomáhá to zdravému vývoji želvy)
Mladé želvy je vhodne krmit denně , větší jedince stačí nakrmit ráno a večer (nepřežíra!) a přes den jim mlžete dát sušené ráčky což jsou pro želvy pochoutkou.Složení a objem krmné dávky je závislý na počtu a velikosti jedinců a jejich žravosti.Chuť k jídlu je velmi ovlivněna teplotou(když se želva sluní pod UV tak má potom větší chuť k jídlu)pokud je chladno , želvy potravu téměř nepříjmají. Také je dobré rozdělit krmení do dvou dávek během dne(ráno a večer jak už jsem jedou psal)protože nezůstávají zbytky a méně se kazí voda v akváriu. Želvy krmíme zásadně VE VODĚ!

ŽIVOČIŠNÁ STRAVA
          RYBY:  Ryby tvoří nezastupitelnou složku potravy. Můžeme použít jak rybičky živé , tak mražené, které bez problému seženete v každé akvaristice. V akváriu je  také možné v podstaťe i chovat rybičky. U malých želviček zůstávají  většinou bez povšimnutí.(Já když svým dospělým želvám koupím živé ryby tak je ulověj do 30minut :)    )

PLANKTON , PATENTKY A NÍTĚNKY
Plankton ,patentky a nítěnky jsou výbornou složkou potravy pro mladé želvičky,ale s chutí je příjmou i dospělí jedinci. Jsou k dostání opět v akvaristykách zmražené , patentky někdy i živé. Dají se také koupit v rybářských potřebách.Já bych doporučil ŽELVÝ MIX kde jsou patentky nítěnky a plankton zmražený v jednom.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode